Øvre jakthytta

Bestill hyttawww.inatur.no

KartbladM711-serien 1923-I Murusjøen

KoordinaterUTM: 33W VM 479457
GPS: 33W 7145733 0448086

BeliggenhetØvre Jakthytta ligger ved enden av vegen øverst i fjellskogen i Raudberglia. Her kan du nyte morgenkaffen med ei fantastisk utsikt over Muru og Kvesjøen.

Adkomst

På sommerstid tar man av RV 74 ved «Garasjen» på Muru, og kjører opp til enden av vegen øverst i Raudberglia. Her er hytta plassert ca. 30 meter fra parkeringsplassen. Vinterstid må man dra fra «Garasjen» og da er det ca. 5 km. opp til hytta.

Hytta

Hytta ble opprinnelig oppsatt i 1995, men den ble flyttet dit den står i dag sommeren 2002. Det er oppholdsrom, kjøkken, gang, bod og 3 soverom med til sammen 8 sengeplasser. Tilhørende uthus med utedo. Personlig utstyr, sovepose og toalettpapir må medbringes av leietaker.

Standard

Det er vedovn i hytta, og tørr bjørkeved finnes i uthuset. På kjøkkenet er alt av utstyr for 8 personer, i tillegg til propankjøkken. Det er solcellebelysning på alle rom. Stearinlys finnes i hytta.

Vann

Vann hentes i nærmeste bekk – ved (nedre) Jakthytta. Vannbeholdere finnes i hytta. Vinterstid må snø tines, eller transporteres inn sammen med annet utstyr. Gjør avtale med transportør.

Området

Hytta er et glimrende utgangspunkt for både rypejakt og skogsfugljakt. Muruområdet har gode bestander av hare, og her kan hunden slippes uten frykt for konflikter med ulv og bufe. Hytta ligger ved innfallsporten til Hestkjølkomplekset og Lierne nasjonalpark, der du kan oppleve fine fiskevatn og store moltemyrer. Det er et rikt naturmangfold i områdene rundt hytta, og Skograudberga naturreservat ligger i nærområdet.

Mobilforhold

God dekning med GSM.

Kløyving

Ikke aktuelt for å ta seg til hytta. For annen hestekløyv ta kontkt med Kjell Westum, tlf. 977 85377

Snøscooter

For leie av snøscootertransport ta kontakt med Lars Erik Lindal, tlf nr. 950 29751. For egen kjøring, ta kontakt med Lierne kommune tlf. 74 34 34 00.

Gasta Design