Raudberghytta

Bestill hyttawww.inatur.no

KartbladM711-serien 1923-I Murusjøen

KoordinaterUTM: 33W VM 505446
GPS: 33W 0450505 7144588

Beliggenhet

Raudberghytta ligger flott til ved Raudbergtjønna i innfallsporten til Hestkjølområdet og Lierne nasjonalpark (1 km.). Hytta er plassert øverst i bjørkeregionen, med kort veg til snaufjellet.

Adkomst

På sommerstid tar man av fra RV 74 ved «Garasjen» på Muru, og kjører opp til enden av vegen øverst i Raudberglia. Herfra går det tydelig sti opp til Raudbergtjønna og hytta, ca. 4 km. fra parkeringsplassen. Om sommeren bruker båten som tilhører hytta å ligge ved stien der den kommer opp til tjønna. Vinterstid må man dra fra «Garasjen» og da er det ca. 9 km. opp til hytta.

Hytta

Hytta ble tømret opp i 1976, men er senere utvidet og resaurert. Det er felles oppholdsrom, kjøkken, gang og 3 soverom med tilsammen 6 sengeplasser. Tilhørende uthus med utedo. Personlig utstyr, sovepose og toalettpapir medbringes av leietaker.

Standard

Vann

Vann hentes i Raubergtjønna som ligger 20 meter i fra hytta. Isborr finnes i uthuset, men denne kan være veldig slitt, så det anbefales å ta med egen.

Området

Hytta ligger i et lettgått område, der det er lett å orientere seg. Det kan jaktes lirype fra hyttedøra, og det er kort vet opp til fjellrypeterrenget. Dersom været blir dårlig er det kort vei ned til gammelskogen. Fra hytta kan man nå flere gode fiskevann på dagsturer. I Raudbergtjønna er det for tiden mye småfallen røye, men matbehovet kan dekkes. Det er båt og garn til disposisjon for leietaker i Raudbertjønna. Området er meget barne- og familievennlig. Båt kan leies både i Holmvatnet, Akavatnet, Storflyen og Fiskløysvatna.

Mobilforhold

Svak dekning ved hytta, men brukbart ellers i området.

Kløyving

For leie av hestekløyv ta kontakt med Kjell Westum, tlf. 977 85377

Snøscooter

For leie av snøscootertransport ta kontakt med Lars Erik Lindal, tlf. 950 29751. For egen kjøring, ta kontakt med Lierne kommune, tlf. 74 34 34 00.

Gasta Design