Kvitjønnhytta

Bestill hytta

www.inatur.no

Kartblad

M711-serien 1824-II Skorovatn
M711-serien 1924-III Tunnsjøen

Koordinater

UTM: 33W VM 132559
GPS: 33W 0413199 7155919

Beliggenhet

Kviltjønnhytta ligger på nordsiden av den spesielle Sanddøldalen. Her er det vill natur og skjønne omgivelser.

Adkomst

På sommerstid tar man av RV 74 på Skjelbred, mot Aagård, ca. 1 mil vest for bygdasendtrum i Nordli. Det er parkeringsplass i enden av skogsbilvegen som går inn mot Båsdalen. Herfra er det merket sti gjennom Båsdalen og over Båsdalsfjellet inn til Kviltjønna, totalt ca. 5 km. Vinterstid må man dra fra Aagård og da er det ca. 10 km. opp til hytta. Fra ca. midten av februar blir det oppmerket en isfiskeløype fra Aagård. Har du med gyldig fiskekort og isfiskeutstyr så kan du kjøre skoter inn til Kviltjønna for å fiske.

Hytta

Kviltjønnhytta ble tømret opp i 1981, men er senere påbygd og restaurert. Det er oppholdsrom og kjøkken i lag, gang, bod og ett soverom. Tilsammen 5 sengeplasser. Det er også sovesofa i oppholdsrommet. Tilhørende uthus med utedo. Personlig utstyr, sovepose og talettpapir må medbringes av leietaker.

Standard

Det er vedovn i hytta og tørr bjørkeved finnes i uthuset. På kjøkkenet er alt av utstyr for 6 personer, i tillegg til propankjøkken. Det er solcellebelysning på alle rom. Stearinlys finnes i hytta.

Vann

Vann hentes i Kviltjønna, ca. 30 meter fra hytta. Isbor finnes i uthuset, men kan være ukvass. Det anbefales derfor å ta med egen isbor.

Området

Hytta er et godt utgangspunkt for jakt både på lirype og fjellrype, samt skogsfugl i de lavere områdene. Innenfor en radius på 3 km. er det flere gode fiskevann, og for de tilgrensende private områdene i øst er det mulig å få kjøpt rimelig fiskekort ( Storaunet Dagligvarer, Skjelbred ). Snellsteinvatnet er blant annet et godt røyevann. Ellers er det mange spennende turmuligheter i området. Sanddøldalen og stupet ved Sisselbekken bør oppleves.

Mobilforhold

Dårlig dekning i hytta, men brukbart i områdene like omkring hytta.

Kløyving

For leie av hestekløyv ta kontakt med Kjell Westum, tlf. 977 85377

Snøscooter

For leie av snøscootertransport ta kontakt med Mogens Totsås tlf. 74 33 98 43 eller Knut Georg Sandvik tlf. 74 33 73 73. For egen kjøring, ta kontakt med Lierne kommune tlf. 74 34 34 00.

Gasta Design