Grubbstuggu

Bestill hytta

 

Kartblad

M711-serien 1923-III Blåfjellhatten

Koordinater

UTM: 33W VM 256206
GPS: 33W 0425631 7120598

Beliggenhet

Grubbstuggu ligger i rolige omgivelser nede i fjellskogen vest for Berglia, med kort veg opp av barskogbeltet og til fjellbjørka og snaufjellet.

Adkomst

På sommerstid kjører man bomvegen inn fra Berglia vestover mot Bergliseteren, der man parkerer ved nedkjørselen til seteren. I elva ved seteren har fjellstyre en båt som følger med når man leier hytta. Man tar båten så langt det går opp elva, og det går derfra ca. 2 km. inn til hytta. Om vinteren må man parkere i Berglia, og derfra er det ca. 7 km. inn til hytta.

Hytta

Hytta er egentlig et gammelt skogshusvære fra 1950-tallet, og den har et areal på 50 m3 i to etasjer. Hytta ble totalrenovert i 2002, og den framstår nå som ny. Det er oppholdsrom og kjøkken i lag nede og kombinert oppholdsrom og soverom oppe. I tillegg er det to enkle soverom, et kombinert sove- og tørkerom og bod. Totalt er det 13 sengeplasser i hytta. Tilhørende uthus og stall med utedo. Personlig utstyr, sovepose og toalettpapir må medbringes av leietaker.

Standard

Det er vedovner i hytta, og tørr bjørkeved finnes i uthuset. På kjøkkenet er alt av utstyr for 13 personer, i tillegg til prpoankjøkken. Det er solcellebelysning på alle rom. Stearinlys finnes i hytta.

Vann

Vann hentes i bekken like inntil hytta. Øks finnes i uthuset.

Området

Hytta ligger omkranset av Berglimyra naturreservat og Blåfjella-Skjækerfjella nasjonalpark, og har derfor rike naturkvaliteter. Det er glimrende skogsfuglterreng rundt hytta, og er et særlig godt alternativ for toppjakt på storfugl. Det er heller ikke langt opp til rypeterrenget. Fiske kan gjøres i elvene omkring hytta, eller man kan prøve den sølvblanke ørreten i Vestre Blåfjellvatnet. Hytta er også meget aktuell for bærplukkere. På grunn av den store kapasiteten, egner hytta seg også bra for større forsamlinger.

Mobilforhold

Svak dekning ved hytta.

Kløyving

For leie av hestekløyv ta kontakt med: Rune Moen tlf. 411 01 140 eller Paul Gjertsås tlf. 74 33 84 14

Snøscooter

For leie av snøscootertransport ta kontakt med Joar Bergli tlf. 74 33 84 17. For egen kjøring, ta kontakt med Lierne kommune tlf. 74 34 34 00.

Gasta Design