Arvaslihytta

Bestill hytta

www.inatur.no

Kartblad

M711-serien 1923-III Blåfjellhatten
M711-serien 1923-II Sørli

Koordinater

UTM: 33W VM 410041
GPS: 33W 0440991 7104055

Beliggenhet

Arvaslihytta ligger flott til ved nordenden av Arvatnet, midt inne i Arvaslia naturreservat.

Adkomst

På sommerstid kjører man vegen inn til Linneset, og videre inn til parkeringsplassen i Dallia. Derfra er det ca. 7 km. inn til hytta. Stien er merket i fra parkeringen. På vinterstid kan man starte fra Sundvika å dra om Juletjønndalen, eller man kan starte fra Ingelsfossen og dra om Tjønndalen.

Hytta

Hytta er fra 1989, og er på 43 m3. Det er oppholdsrom og kjøkken i lag, gang, bod, tørkerom og to soverom med til sammen 6 sengeplasser. Tilhørende uthus med utedo. Personlig utstyr, sovepose og toalettpapir må medbringes av leietaker.

Standard

Det er vedovn i hytta og tørr bjørkeved finnes i uthuset. På kjøkkenet er alt av utstyr for 6 personer, i tillegg til propankjøkken. Det er solcellebelysning på alle rom. Stearinlys finnes i hytta.

Vann

Vann hentes i Arvatnet ca. 50 meter fra hytta. Isbor må medbringes av leietaker vinterstid.

Området

Det er godt lirypeterreng vest for Arvatnet og rundt Langvatnet, og meget godt fjellrypeterreng i de nærliggende høgfjellsområdene vest for hytta. Det er også meget bra skogsfuglterreng rundt hytta. Arvaslia naturreservat er ellers et spennende naturskogområde der du kan treffe både storelg og bjørn. I Arvatnet kan alle leie både robåt og garn, og fiske etter ørret og røye. Snittstørrelsen på fisken er i dag relativt liten, men mulighten for å ta noen virkelig store fisker er til stede.

Mobilforhold

Dårlig dekning fra hytta og ellers i området. Dekning kan i høyden oppnås med Telia

Kløyving

For leie av hstekløyv ta kontakt med: Rune Moen tlf. 411 01 140 eller Paul Gjertsås tlf. 74 33 84 14

Snøscooter

For tiden kan det ikke tilbys leiekjøring inn til Arvaslihytta. Det gis også avslag på søknader om egenkjøring inn til hytta.

Annet 

Gasta Design