Almdalshytta

Bestill hytta

www.inatur.no

Kartblad

M711-serien 1823-I Andorsjøen
M711-serien 1923-IV Nordli

Koordinater

UTM: 33W VM 097441
GPS: 33W 0409710 7144085

Beliggenhet

Almdalshytta ligger i Almdalen, sør for RV 74 over Lifjellet, i norddelen av Blåfjella-/Skjækerfjella nasjonalpark. Tar du turen hit blir du belønnet med stillhet, ensomhet og storslått natur.

Adkomst

På sommerstid starter man fra RV 74 ved Østre Tverelva eller «Liporten» på Lifjellet. Derfra er det lettest å gå gjennom Eldbekkskardet og følge stien ned mot hytta. Det er ca. 12 km. inn til hytta, så med pakning bør man beregne god tid inn. Vinterstid drar man fra «Liporten», gjennom Kjørskardet og svinger vestover mot hytta. Da er det ca. 17 km. inn til hytta.

Hytta

Den nåværende hytta ble oppsatt i 1968, og erstattet da ei enkel jaktgamme. Almdalshytta er fortsatt ei lita «jakthytte» som har delt kjøkken og oppholdsrom, og totalt 4 sengeplasser. Det er gang og bod for lagring av sekker mv. Tilhørende uthus med utedo. Personlig utstyr, sovepose og toalettpapir må medbringes av leietaker. Hytta er delvis restaurert i 2008.

Standard

Det er vedovn i hytta, og tørr bjørkeved finnes i uthuset. På kjøkkenet er alt av utstyr for 4 personer, i tillegg til propankjøkken. Det er solcellebelysning på alle rom. Stearinlys finnes i hytta.

Vann

Vann hentes i elva Alma ca. 50 meter i fra hytta. Vinterstid er det ofte åpne hull i elveisen like ovenfor hytta. Vær forsiktig, da det kan være hulrom mellom isen og vannet i elva. 

Området

Hytta er et glimrende utgangspunkt for jakt både på lirype og fjellrype. Her er du sikker på å være først ute i terrenget, og sannsynligvis så går du alene hele dagen. Det finnes også gode fiskevann i nærheten ( Bukvatnet og Bukvassflyan ) og i elva er det bekkeørret av god kvalitet. Fjellstyret leier ut båt i Bukvatnet. Området er rikt på samiske kulturminner, og reindriftssamene har sin sommerboplass ved Hykkelnestjønnin. Det er gangbru over elva ved hytta.

Mobilforhold

Brukbar dekning for GSM på høyden sør for hytta. Svake signaler ved hytta.

Kløyving

For leie av hestekløyv ta kontakt med Kjell Westum, tlf. 977 85377.

Snøscooter

For leie av snøscootertransport ta kontakt med Mogens Totsås, tlf. 74 33 98 43 eller Knut Georg Sandvik, tlf. 74 33 73 73.

Annet

Båtutleie i Bukvatnet.

Gasta Design